MADDE 7 – (1) Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir. (2) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait GANO'sunun, eğitimini 4,00'lük sistemde almış ise en az 3,00; yüzlük sistemde almış ise en az yetmiş beş olması gerekir.Jul 7, 2020

Yatay geçiş için değerlendirme puanı kaç olmalı?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Yatay geçiş yapmak için not ortalaması kaç olmalı?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Istanbul üniversitesi yatay geçiş için kaç ortalama?

8- Kurum içi yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 (100 tam puan üzerinden Page 2 en az 68.8) puan olması şarttır.

Yatay geçişte YKS puan önemli mi?

1- Geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanına eşit veya daha yüksek bir TYT veya YKS puanına sahip olmanız gerekmektedir. … Yani üniversiteye yerleştiğiniz yılın taban puanı geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanından daha yüksek olsa bile yatay geçiş ile bölüm değiştiremeyebilirsiniz.

Marmara Hukuk yatay geçiş için kaç ortalama gerekir?

Dörtlük not sisteminde eğitim almış öğrenciler için 4,00 puan üzerinden en az 3,00; yüzlük not sisteminde eğitim almış olanlar için ise 100 puan üzerinden en az 75 genel not ortalaması şartı aranır.

Kaç tane yatay geçiş başvurusu yapabilir?

Öğrenciler sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmeleri mümkün. merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Ortalama ile yatay geçişte ösym puanı önemli mi?

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin, üniversiteye kayıt olduğu yılki ÖSYS puanının, geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek. Başvurularda bunun dışında başka şart aranmayacak.